ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МОДИ РАДЯНСЬКОЇ УКРАЇНИ 20-30-х рр. ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджується вплив соціально-культурних процесів в українському радянському суспільстві 1920-1930-х рр. на ґенезу моди. Автор розкриває теоретичне поняття феномену моди, прослідковує зміну модних тенденцій та розглядає процес трансформації радянського костюма в залежності від економічних, політичних, соціальних та культурних умов розвитку радянського суспільства. Також прослідковано вплив авангардного мистецтва на розробку концепту радянської течії конструктивістської лінії одягу.