СІМЕЙНІ ІСТОРІЇ ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКОГО РЕГІОНУ ПЕРЕЛОМНОЇ ДОБИ (ДОСВІД ІНТЕРПРЕТАЦІЇ СЕЛЯНСЬКИХ ЩОДЕННИКІВ ПЕРШОЇ ТРЕТИНИ ХХ ст.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На підставі ретельного вивчення селянських щоденників В. Рубеля, І. Ярошенка, М. Молодика, О. Замрії, С.Сала реконструюється картина шлюбно-сімейних відносин кінця ХІХ – першої третини ХХ ст. Простежуються життєві стратегії трьох поколінь мешканців українського степового регіону, що дає можливість прослідкувати ступінь адаптації селянської родини до змін суспільного буття першої третини ХХ століття.