ДОСВІД ПОДОЛАННЯ ДИТЯЧОЇ БЕЗПРИТУЛЬНОСТІ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ 20-х років ХХ ст. НА ПІВДНІ УКРАЇНИ (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ХЕРСОНЩИНИ) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджується та аналізується досвід подолання дитячої безпритульності та бездоглядності у другій половині 20-х рр. ХХ ст. на Півдні України та реалізація цих механізмів на Херсонщині. Охарактеризовано основні напрями боротьби із означеним соціальним явищем. Вперше до наукового обігу було введено ряд джерел із фондів Державного архіву Херсонської області, що висвітлюють діяльність структур соціального захисту та реабілітації дітей у 20-х рр. ХХ ст. на Херсонщині.