КОМУНІСТИЧНИЙ РУХ УКРАЇНЦІВ В КАНАДІ У МІЖВОЄННИЙ ПЕРІОД (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті зібрано та проаналізовано відомості про історію українського комуністичного руху Канади у період між двома світовими війнами. Встановлено основні цілі комуністичних організацій діаспори та засоби їх втілення. Охарактеризовано напрями діяльності громадських організацій прокомуністичного спрямування у політичній, освітній та культурній сферах. Показано зв‟язки цих товариств з Комуністичною партією Канади та Радянським Союзом, а також висвітлено їх відносини з іншими громадськими організаціями в українській діаспорі Канади.