КЛАСИФІКАЦІЯ АДРЕСНИХ УРБАНОНІМІВ РАДЯНСЬКОГО ХАРКОВА ЗА ДЖЕРЕЛАМИ НОМІНАЦІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена аналізу адресної урбанонімічної мапи радянського Харкова на підставі класифікації урбанонімів за джерелами номінації. Авторка окреслила тенденцій формування та реконструкції урбанонімічного простору міста за радянської доби. Охарактеризовано трансформацію топонімів, які відображали зміни акцентів в ідеологічній політиці союзного та республіканського керівництва: пропаганда пролетарського інтернаціоналізму, індустріалізації, науково-технічного прогресу, формування культу особи Й. Сталіна та подолання його наслідків, творення інших громадянських культів: Великого Жовтня, Великої Перемоги.