РАДЯНСЬКА ТОРГІВЛЯ ТА ПОБУТОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ: ВІДОБРАЖЕННЯ ПРОБЛЕМ ГАЛУЗІ У ЛИСТАХ ГРОМАДЯН ДО ЦК КП УКРАЇНИ (1965-1985 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті зроблена спроба аналізу радянської торгівлі та побутового обслуговування в Україні періоду “застою” крізь призму листів та телеграм громадян до вищого партійного органу УРСР – ЦК Компартії України. На основі неопублікованих раніше архівних документів визначено, який відсоток звернень громадян стосувався саме питань торгівлі та побутового обслуговування. З‟ясовано, які основні недоліки цієї галузі найбільше турбували людей, досліджено реакцію органів влади на проблеми галузі у другій половині 1960-х – першій половині 1980-х років.