ПИСЬМОВІ ТА МАТЕРІАЛЬНІ ДЖЕРЕЛА З ІСТОРІЇ БОЯР КИЇВСЬКОЇ РУСІ ХІ–XIV ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У роботі робиться спроба показати значення писемних джерел, археології, нумізматики та сфрагістики для вивчення боярської верстви Київської Русі. Звертається увага на недостатню інформативність та проблеми при використання літописних списків, що пов‟язано з різними точками зору переписувачів на одну подію та обмежене коло дійових осіб. Робиться акцент на необхідності систематичного нерозривного залучення літописних та матеріальних джерел з політичної та соціальної історії феодальної верхівки давньоруського суспільства.