ЄВРЕЙСЬКІ ГРОМАДИ ПОДІЛЛЯ У ХV – ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ ХХ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті аналізується процес зародження та розвитку єврейської національної меншини Поділля. Хронологічні рамки дослідження – від початку XV до першої половини XX ст. Головна увага зосереджена на демографічному та соціально-економічному аспектах розвитку цієї національної громади регіону. Основний матеріал подається на прикладі Вінницької та Хмельницької областей, які найбільш повно репрезентують подільський регіон. Автор детально аналізує демографічні процеси серед євреїв Поділля та визначає основні соціально-економічні характеристики єврейського населення регіону.