БЛАГОДІЙНА ДОПОМОГА ГЛУХОНІМИМ У КАТЕРИНОСЛАВСЬКІЙ ГУБЕРНІЇ ТА КНЯЗЬ М.П. УРУСОВ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядається організація благодійної соціальної допомоги глухонімим у Катеринославській губернії на прикладі роботи Олександрівського відділу Попечительства імператриці Марії над глухонімими та його голови – князя М.П. Урусова. Автор досліджує питання організації і структури, методи та форми його роботи. Пріоритетом є спроба визначення їх успішності та безпосередньої залежності від джерел фінансування та приватної чи державної благодійних ініціатив.