¥ЕНДЕРНІ РОЛІ У СПРАВІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ НЕРУХОМІСТЮ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ ст. (НА ПРИКЛАДІ МІСТ КАТЕРИНОСЛАВЩИНИ) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Розглянуто систему володіння-розпорядження нерухомістю подружжям. Звернено увагу на специфіку отримання майна сімейної пари разом та кожного з них окремо (до вступу у шлюб та під час його). Прослідковано причини купівлі та продажу нерухомості одним із подружжя та разом. Проаналізовано властивості застосування довіреності з боку чоловіка по відношенню до його дружини і навпаки. Закцетовано увагу на випадках взяття позики у майнових відносинах. Особлива увага приділена розподілу гендерних обов‟язків під час їх обопільного володіння та розпорядженням забудовою. Досліджено втручання одного з подружжя у справи розпорядження обійстям іншого.