ВОДОПОСТАЧАННЯ МІСТ ПРАВОБЕРЕЖНОЇ УКРАЇНИ В ПЕРІОД ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ (1914–1917 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На основі неопублікованих архівних джерел та періодичної преси 1914 – 1917 рр. висвітлено проблему водопостачання міст Правобережної України як одного з важливих аспектів міської повсякденності доби Першої світової війни. Встановлено, що із початком воєнних дій у містах значно збільшився попит на воду, який нерідко призводив до ускладнень з її споживанням. Проаналізовані заходи міської влади щодо забезпечення водою городян та з‟ясовані об‟єктивні й суб‟єктивні чинники, які ставали тому на заваді.