СТАВЛЕННЯ ВЧИТЕЛІВ ХАРКІВСЬКОЇ ГУБЕРНІЇ ДО СТОРІН ВІЙСЬКОВОПОЛІТИЧНОЇ БОРОТЬБИ ЗА ВЛАДУ В УКРАЇНІ (1917–1921 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті аналізується ставлення вчительства Харківської губернії до сторін військово-політичної боротьби в Україні 1917–1921 рр., його політичні погляди, прояви громадянської позиції та пов‟язані з цим арешти і політичні переслідування. Висвітлюється проблема участі педагогів шкіл даного регіону у боротьбі за владу у лавах війська білогвардійців, Червоній армії в період національно-визвольних змагань. Автор робить спробу розкрити особливості взаємовідносин влади і вчительства Харківщини в умовах військово-політичної боротьби.