ВІЙСЬКОВЕ ПИТАННЯ У САМОСТІЙНИЦЬКОМУ РУСІ УКРАЇНИ ЗА ЧАСІВ ЦЕНТРАЛЬНОЇ РАДИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано підходи до проблеми військового питання у процесі організаційної структуризації Української народної партії та Української партії соціалістів-самостійників, що репрезентували самостійницький напрямок політичного життя України в період Центральної ради. Подано розгляд програмних документів самостійників де визначається місце зазначеного аспекту у державному будівництві, що відстоював цей політичний рух. На основі аналізу політичної практики та взаємин з представниками інших українських політичних партій, як в Центральній раді так і на місцях виявлено причини, що не дали можливість реалізувати домагання самостійницького руху у військовій сфері.