УКРАЇНСЬКЕ СЕЛО БЕЗ ПОМІЩИКА: РЕАЛІЗАЦІЯ “АГРАРНОЇ РЕВОЛЮЦІЇ” У 1919 р. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються передумови “комунального” руху в українському селі та становище поміщицьких господарств у 1919 р. Віддаючи пріоритетність вирішенню продовольчого питання перед аграрним, автор намагається з‟ясувати стан посівної справи та збору врожаю у процесі ліквідації поміщицтва. Робиться висновок про занепад сільськогосподарського виробництва та вимушеність “комунального” руху, зумовлену економічними чинниками.