ІДЕЙНІ ПЕРЕДУМОВИ ВІДНОВЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ “ТОВАРИСТВА ІМ. М. КАЧКОВСЬКОГО” В СХІДНІЙ ГАЛИЧИНІ У МІЖВОЄННИЙ ПЕРІОД (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проаналізовано передумови відновлення діяльності москвофільської культурно-просвітньої інституції – „Товариства ім. М. Качковського” в Східній Галичині у міжвоєнний період. Діяльність інституції розвивалася у складних умовах культурно-просвітнього життя галицьких українців. Товариство мало на меті поширення освіти і знань серед широкого загалу. У статті висвітлено процес інституалізації „Товариства ім. М. Качковського” в Східній Галичині. Товариство тісно співпрацювало з іншими москвофільськими організаціями. Показано діяльності організації в міжвоєнний період.