СТАВЛЕННЯ СИНОДАЛЬНОЇ (ОБНОВЛЕНСЬКОЇ) ЦЕРКВИ В УКРАЇНІ ДО СЕКТАНТІВ УПРОДОВЖ 1920-х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується позиція Синодальної (Обновленської) церкви щодо сектантського руху в Україні впродовж 1920-х рр.; з‟ясовано основні причини збільшення численності сектантських громад; простежено основні методи її полеміки із сектантами. У науковій розвідці авторка залучає широкий спектр тогочасної релігійної періодики. Аналітично розглядаючи антисектантські доповіді та проповіді обновленців, виокремлює основні положення та мотивації боротьби обновленства зі сектантством. Також дослідниця простежує динаміку відносин Синодальної (Обновленської) церкви та релігійних меншин упродовж 1920-х рр.