ПАМ’ЯТКООХОРОННА ДІЯЛЬНІСТЬ КИЇВСЬКОЇ КРАЙОВОЇ ІНСПЕКТУРИ НА КИЇВЩИНІ У 1926–1930 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуто проблеми пам‟яткоохоронної діяльності Київської крайової інспектури на території Київщини у контексті вседержавних подій 1926 – 1930 рр. Досліджено основні напрями роботи краєзнавців. Висвітлено провідну роль крайового інспектора Федора Ернста у збереженні пам‟яток історії та культури. Простежується процес виявлення, реєстрації та охорони пам‟яток м. Києва, Білоцерківщини, Межигір‟я, Каніва.