ДИПЛОМАТИЧНІ ЗВ’ЯЗКИ УКРАЇНИ У 1921-1922 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається дипломатична діяльність відомих державних діячів Я. Яковлєва, Х. Раковського. У статті аналізується зовнішньополітична діяльність, внутрішня робота Наркомату зовнішніх справ. Комісаріат провів переговори з Румунією і встановив взаємовідносини у прикордонній зоні. Досліджено, що надавалась допомога постраждалим від петлюрівських банд, які переправлялись з Румунії. Проводилась робота по візуванню заяв українських та іноземних громадян, але питання еміграційної політики залишались невирішеними. Автор дослідив проблему проведення репатріації і реевакуації з Болгарією, Угорщиною, Австрією після національно-визвольних змагань в Україні 1917- 1920 рр. Розглядається міжнародне значення Генуезької конференції.