РЕАЛІЗАЦІЯ ОКУПАЦІЙНОЇ ФІНАНСОВОЇ ПОЛІТИКИ НА СЕЛІ В ГЕНЕРАЛЬНІЙ ОКРУЗІ “ДНІПРОПЕТРОВСЬК” (1941–1944 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються зміст та наслідки грабіжницької діяльності нацистів в українському селі. Висвітлено грошову податкову політику окупаційної влади, що діяла в межах рейхскомісаріату “Україна”. Показано умови, в які потрапило місцеве населення Наддніпрянщини після введення окупантами податку з товарообігу, з заробітної плати, подушного та податку на домашню худобу, будинок та ряд інших форм пограбувань, запроваджених через систему разових адміністративних зборів, страхування майна і штрафів.