НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ДОКУМЕНТИ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ ПРАЦІ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ В ОКУПОВАНІЙ ВЕРМАХТОМ УКРАЇНІ (1941-1944 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена нормативно-правовій базі використання праці військовополонених у німецьких таборах на території рейхскомісаріату “Україна” та в зоні військової окупації. Основну увагу приділено націонал-соціалістичній трансформації фундаментальних положень міжнародного гуманітарного права. Висвітлено стан окремих аспектів міжнародного права в сфері військового полону напередодні Другої світової війни. Розглянуто наслідки реалізації нацистської політики щодо полонених військовослужбовців.