ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ДРАМАТИЧНОГО ТЕАТРУ НАДДНІПРЯНЩИНИ В КОНТЕКСТІ ІСТОРІЇ НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНОГО ВІДРОДЖЕННЯ В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХIХ – НА ПОЧАТКУ ХХ ст.: ДЖЕРЕЛОЗНАВЧИЙ АНАЛІЗ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті досліджується розвиток українського драматичного театру Наддніпрянщини в другій половині ХIХ – на початку ХХ ст. в контексті історії національно-культурного відродження. Проблема етносоціальних функцій національного театру висвітлюється в контексті аналізу необхідного комплексу джерел. Характеризуються основні групи джерел з означеної проблеми, визначається їх наукова інформаційна цінність. Наголошується, що найчисленнішу групу джерел становлять матеріали особового походження (мемуари та епістолярна спадщина), що зумовлено специфікою предмета дослідження.