СТАРООБРЯДНИЦЬКА МІГРАЦІЯ НА СТОРІНКАХ ЄПАРХІАЛЬНОЇ ПЕРІОДИЧНОЇ ПРЕСИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У дослідженні розкривається проблема міграції російських старообрядців крізь призму статей, що друкувались на сторінках “Епархиальных ведомостей” – офіційному друкованому органі православних єпархій Російської імперії. Визначається значення та особливості цього періодичного видання у дослідженні міграційних процесів російських старообрядців. Характеризується відношення місцевих ієрархів пануючої Церкви до старообрядців в окремих місцевостях. Досліджуються причини старообрядницької міграції, особливості переселення до певних районів та утворення осередків компактного проживання старовірів. Особлива увага приділяється визначенню основних напрямків міграції старообрядців.