СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОНЦЕСІЯ “КРУПП-МАНИЧ” У СРСР (1920 - ПОЧАТКУ 1930-х років) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У статті розглядається історія сільськогосподарської концесії республіканського значення “КруппМанич” у Ростовській області СРСР у 1920-30-х роках. Підкреслено, що радянський уряд був зацікавлений у співпраці з Німеччиною. У статті показано, що концесійне підприємство пережило декілька етапів розвитку, долало різноманітні труднощі в роботі, припинило своє існування в умовах згортання нової економічної політики. Значення концесії полягало в залученні європейського агрономічного та зоотехнічного досвіду, створенні бази для подальшого розвитку вівчарства в регіоні.