ПОЛІТИКА МУЛЬТИКУЛЬТУРАЛІЗМУ У ФРН: КОНЦЕПЦІЯ “LEITKULTUR” (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
З приходом нового тисячоліття конфронтація у відносинах між німецьким урядом та іммігрантамимусульманами тільки посилюється. Як варіант вирішення цієї проблеми було запропоновано ідею “провідної культури” (“leitkultur”), яка передбачає особливу стратегію в політиці ФРН щодо іммігрантів з мусульманських країн. У статті досліджено причини невдалого впровадження мультикультурних принципів на національному рівні. Розглянуто основні механізми реалізації німецької політики “мультікульті” в рамках концепції “лейткультур”. З‟ясовано основні успіхи та прорахунки у реалізації політики мультикультуралізму.