ПАТЕНТНО-ЛІЦЕНЗІЙНА, РАЦІОНАЛІЗАТОРСЬКА ТА ВИНАХІДНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ ІНСТИТУТУ ЕЛЕКТРОДИНАМІКИ НАН УКРАЇНИ (1964–1991 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
На основі вивчення матеріалів науково-технічного архіву Інституту електродинаміки НАН України проаналізовано й узагальнено результати винахідницької та ліцензійної діяльності науковців закладу за 27 років. Виявлено, що активізація винахідницького пошуку припадала на 1980-ті рр. У цей період у патентно-ліцензійній діяльності взяла участь переважна більшість науковців Інституту електродинаміки, було отримано велику кількість патентів і розпочато науково-технічне співробітництво на комерційній основі з укладанням ліцензійних угод. З‟ясовано роль патентноліцензійної групи в розгортанні раціоналізаторської та ліцензійної справи. Встановлено, що робота цієї групи була спрямована на підвищення якості та ефективності проведених наукових досліджень, сприяла створенню перспективних, конкурентоспроможних розробок світового рівня та впровадженню їх у промисловість.