СТАНОВЛЕННЯ ТА ФУНКЦІОНУВАННЯ НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО ЦЕНТРУ ШЛЯХІВ СПОЛУЧЕННЯ НАРОДНОГО КОМІСАРІАТУ ШЛЯХІВ СПОЛУЧЕННЯ (1918–1920 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена історико-науковому аналізу розвитку наукових досліджень на транспорті. Характеризуються підрозділи науково-дослідного центру Народного Комісаріату шляхів сполучення на початку ХІХ ст. – Експериментального інституту шляхів сполучення, означені цілі і завдання діяльності цієї установи. Висвітлюються досягнення передових вчених та інженерів, які були спрямовані на подолання технічного і організаційного відставання в організації роботи залізниць.