ВПЛИВ АТЛАНТИЗМУ НА УЧАСТЬ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ У ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ПОЛІТИЧНІЙ ІНТЕГРАЦІЇ (1940-1980-ті роки) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проаналізовано вплив атлантизму на участь Великої Британії у європейській політичній інтеграції у період “холодної війни”. Враховано наукові підходи до трактування поняття “атлантизм”, який є одним з головних принципів і напрямів зовнішньої політики Великої Британії у сфері європейської інтеграції. Прослідковано становлення дилеми “атлантизм-європеїзм” у зовнішній політиці країни. Відзначено підвищення значення атлантизму в європейській політиці Великої Британії в умовах сучасної кризи системи європейської безпеки.