ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ МІЖУРЯДОВИХ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ЩОДО ПОДОЛАННЯ НАСЛІДКІВ ВОЄННИХ ЗЛОЧИНІВ НА ТЕРЕНАХ КОЛИШНЬОЇ ЮГОСЛАВІЇ (1991–2008 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена діяльності міжурядових та громадських організацій, які займались подоланням наслідків масових порушень прав людини на теренах колишніх югославських республік. Автор відзначає, що масштабність воєнних злочинів вимагала від інституцій об‟єднувати зусилля та координувати свою роботу на двох рівнях – міжнародному та місцевому. Внаслідок чого була розроблена низка спеціалізованих механізмів, які сприяли вирішенню першочергових потреб постраждалих під час збройних конфліктів, та врегулюванню нагальних проблем у постконфліктних суспільствах.