ПРИНЦИПИ ТА ІДЕОЛОГІЯ ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ АТАТЮРКА У КОНТЕКСТІ СУЧАСНОЇ ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ ТУРЕЧЧИНИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття присвячена аналізу принципів та ідеології зовнішньої політики засновника Турецької Республіки Ататюрка у контексті сучасної зовнішньої політики Туреччини. Розглядається роль та витоки прозахідності як основного ідеологічного підґрунтя закладеного Ататюрком. Досліджується збереження основоположної ролі ататюркістських принципів у сучасній зовнішній політиці. Робиться висновок, що на фоні закріплення необхідності дотримуватися принципів Ататюрка у Конституції держави сучасне турецьке політичне керівництво у своїх програмних документах виокремлює лише принцип миролюбності, нівелюючи виключність прозахідного вектору.