РЕЖИМ ІНТЕРНУВАННЯ АРМІЇ УНР У ТАБОРАХ ПОЛЬЩІ ТА РУМУНІЇ (1921–1924 рр.) В ІНТЕРПРЕТАЦІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ЗАРУБІЖНОЇ ІСТОРІОГРАФІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті комплексно проаналізовано історіографічний доробок українських зарубіжних істориків щодо режиму інтернування Армії УНР у таборах Польщі та Румунії в 1921–1924 рр., охарактеризовані методологічні підходи української зарубіжної історіографії до висвітлення цієї теми. З‟ясовано, що через недостатню фактологічну основу, а також партійну заангажованість багатьох діаспорних істориків, низка аспектів даної проблеми виявилися недостатньо вивченими, а деякі з них взагалі опинилися поза увагою дослідників.