ПРОБЛЕМА ІНТЕРНОВАНИХ ВОЯКІВ УНР: СТАН НАУКОВОЇ РОЗРОБКИ ТЕМИ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ІСТОРІОГРАФІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджуються стан сучасної української історіографії з питання становища та діяльності інтернованих військовополонених УНР у країнах Центральної Європи. Аналізуються наукові доробки трьох історіографічних шкіл України, чиї праці присвячені інтернованим військовим УНР. Відзначено, що історіографічні розробки аналізованого питання активізуються у 1990 р. після заборони радянською владою вшановувати пам‟ять загиблих у листопаді 1921 р. бійців УНР. Автор приходить до висновку, що подальші історіографічні розробки теми є вкрай необхідними.