КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ: СТРАТЕГІЇ ТА ПРОЦЕДУРИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті представлена структурно-елемента модель критичного мислення, в якій зазначені та охарактеризовані основні елементи: загальнометодологічні установки, евристичні приписи (стратегії) та процедури. Відзначається, що критичне мислення послуговується не алгоритмами, а евристиками та напівевристиками, оскільки такий тип мислення використовується для розв‟язування складних проблем та творчих задач. Саме тому вкрай важливо навчати учнів та студентів не лише алгоритмічним методам, а й евристичним, що, власне, й є розвитком критичного мислення.