ІСТОРІЯ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ МЕХАНІКО-БУДІВЕЛЬНОГО ВІДДІЛУ КИЇВСЬКОГО ВІДДІЛЕННЯ РОСІЙСЬКОГО ТЕХНІЧНОГО ТОВАРИСТВА (кінець ХІХ – поч. ХХ століть) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі протоколів засідань і звітів Київського відділення Російського технічного товариства розглянуто період становлення та розвитку Механіко-будівельного відділу. Особлива увага приділена часу його відкриття. Проаналізовано діяльність персонального складу Механікобудівельного відділу КВ РТТ за період 1888-1911 рр. Акцентовано актуальність розвитку механікобудівельних напрямів на залізничному транспорті.