ВНЕСОК ТОВАРИСТВА ДОСЛІДНИКІВ ПРИРОДИ ПРИ ХАРКІВСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ В ДОСЛІДЖЕННЯ ПРИРОДИ РІЗНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується внесок товариства дослідників природи при Харківському університеті в дослідження природи різних регіонів України. Зокрема показана роль учених у розгортанні широкого спектру флористичних, фауністичних, геологічних і географічних досліджень, як на території губерній Харківського навчального округу, так і далеко за його межами. Наголошується на тому, що завдяки плідній діяльності членів товариства були отримані вагомі наукові результати, які сприяли розвитку багатьох галузей вітчизняного природознавства