О.І. НЕРОВЕЦЬКИЙ: ПЕРШІ КРОКИ НА ШЛЯХУ ПРОФЕСІЙНОГО СТАНОВЛЕННЯ ВИДАТНОГО ІНЖЕНЕРА-БУДІВЕЛЬНИКА (1907-1922 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається набуття Олександром Інокентійовичем Неровецьким практичного досвіду у залізничному будівництві після закінчення ним Київського політехнічного інституту Імператора Олександра ІІ (1907-1922 рр.). На основі архівних документів та аналізу літературних джерел у статті представлено професійно-виробничу діяльність молодого інженера та вказано найбільші об‟єкти, які були збудовані за його безпосередньої участі. Авторка вважає цей період у житті О.І. Неровецького першими кроками у професійному становленні визначного українського інженерабудівельника, талановитого науковця і педагога