ПАЛЕОЕКОНОМІЧНА СТРАТЕГІЯ ЕНЕОЛІТИЧНОГО НАСЕЛЕННЯ КАРТАЛУ: ПОГЛЯД КРІЗЬ ПРИЗМУ АРХЕОЗООЛОГІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на базі археозоологічних матеріалів розглянуто роль тваринництва та полювання в господарстві мешканців енеолітичного поселення Картал (Нижнє Подунав‟я). При дослідженні пам‟ятки зібрана значна археозоологічна колекція, аналіз якої дозволяє здійснити реконструкцію господарства населення Карталу та відтворити оточуючі поселення ландшафти.