РЕАЛІЗАЦІЯ ВІЗАНТІЙСЬКОГО ПРИНЦИПУ “СИМФОНІЇ” НА ТЕРИТОРІЇ МОЛДАВСЬКОГО КНЯЗІВСТВА (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автор висвітлює комплекс проблем, пов‟язаний із особливостями становлення та розвитку візантійської моделі державно-церковних взаємин. Розглядаються основні засади взаємодії Православної Церкви та держави, які сформувались і набули усталених традиційних форм в імперії ромеїв. Особливу увагу автор звертає на питанні проникнення принципу “симфонії” світської та духовної влади на терени Молдавського князівства та його реалізації там в якості політико-правової моделі державного управління.