ВПЛИВ ПОЛІТИКИ РУСИФІКАЦІЇ НА СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНУ СИТУАЦІЮ У ФІНЛЯНДІЇ ПРОТЯГОМ 1899-1904 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Робота присвячена висвітленню проблем суспільно-політичного стану у Великому князівстві Фінляндському в період політики русифікації генерал-губерантора Ніколая Бобрікова. Визначено історизм контрреформ Миколи ІІ в різних аспектах співіснування Фінляндії та Росії впродовж 1899-1904 рр., а також своєрідність подій та явищ історії на прикладі розвитку фінляндського суспільства. Досліджені проблеми адаптації із російською самодержавною дійсністю фінляндського суспільства, а також проблеми реформування соціально-політичного життя Фінляндії.