НАЦІОНАЛЬНО-ПОЛІТИЧНЕ ПІДҐРУНТЯ КОНКОРДАТУ КОРОЛІВСТВА СХС З КАТОЛИЦЬКОЮ ЦЕРКВОЮ КРІЗЬ ПРИЗМУ СЛОВЕНСЬКОЇ ПОЛІТИКИ (1918-1929 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена політизації релігійного питання у Королівстві СХС та переходу взаємин Православної та Католицької Церкви у площину націоналізму. Розглянуто міжнародну релігійноправову ситуацію навколо Королівства СХС, позицію Пія ХІ щодо питань Конкордату, правове становище Церкви у королівстві та відображення релігійних питань у словенській політиці у 1918- 1929 рр., виявлено внутрішньополітичні та зовнішні причини укладення Конкордату та політичної боротьби навколо нього.