НАЦІОНАЛЬНА ПОЛІТИКА ПОЛЬСЬКОЇ ДЕРЖАВИ У 1926–1939 РОКАХ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано державну політику Другої Речі Посполитої щодо національних меншин від травневого перевороту 1926 р. до початку Другої світової війни. На прикладі української, білоруської, єврейської та німецької меншин висвітлено заходи, до яких вдавалися “санаційні” уряди Польщі з метою вирішення національного питання. Від 1926 р. і до смерті Ю. Пілсудського у 1935 р. національна політика провадилася під гаслом державної асиміляції, після 1935 р. і до кінця існування Другої Речі Посполитої польська влада намагалася реалізувати концепцію державної асиміляції, що еволюціонувала в напрямі програми зміцнення польськості, зокрема, на східних теренах.