ОСНОВНІ СЛУЖБОВІ ОБОВ’ЯЗКИ ЗНАЧНОГО ТОВАРИСТВА ВІЙСЬКОВОГО ГЕТЬМАНЩИНИ В XVII ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Досліджуються функції всіх рангів значного товариства військового Гетьманщини XVII ст. Для виокремлення основних функцій здійснено вибірку різноманітних службових доручень товариства. Виділено шість функцій значного товариства: військова, дипломатична, судова, адміністративна, господарчо-фінансова та представницька. Основною серед них була військова функція, інші п‟ять цивільних набрали ваги до кінця XVII ст.