“Извещал письменно на бунчюковых Семена Лизогуба да Андрея Горленка…”: випадок з історії козацької старшини Гетьманщини 1720-х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується донос ієромонаха Серапіона на представників української козацької старшинивлітку 1725 р. Аналізується політичне розслідування у цій справі, а також причини, за якими донос буввизнаний неправдивим. Даний випадок розглядається у світлі історії стосунків Гетьманщини іросійського царату.