ІСТОРИКО-ДЕМОГРАФІЧНІ АСПЕКТИ ДОМОГОСПОДАРСТВ ПІВНІЧНОЇ ГЕТЬМАНЩИНИ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ XVIII ст. (на прикладі села Високе Стародубського полку) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на підставі статистичних даних аналізуються загальна чисельність, статевий та поколінний склад, типологія та структура селянських родин, а також показники населеності домогосподарств с. Високе першої Почепської сотні Стародубського полку у другій половині XVIII ст. За допомогою системи умовних позначень ілюструється структура кількох родин. В основу дослідження покладена найбільш поширена у сучасній історичній демографії термінологічна та графічна класифікація домогосподарств, розроблена англійським істориком П. Ласлеттом.