“МІСЬКИЙ ПРОСТІР” БЕССАРАБСЬКИХ МІСТ ХІХ СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню аспектів міського планування, забудови, благоустрою, як важливих складових міського простору в бессарабському регіоні в ХІХ ст. У статті прослідковано процес впорядкування міського простору та тенденції його подальшого розвитку. Звернено увагу на проблеми повсякденного життя тогочасного міста в сфері благоустрою. Показано, що впродовж ХІХ ст. відбувався процес трансформації міського простору, внаслідок чого він ставав все більш відкритішим до новацій, націлених на забезпечення комфортних умов для життєдіяльності городян.