ДІЯЛЬНІСТЬ ЄВРЕЙСЬКИХ ПОХОВАЛЬНИХ БРАТСТВ У ХЕРСОНСЬКІЙ ГУБЕРНІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У даній статті досліджено передумови та основні причини виникнення єврейських поховальних братств, призначених для реалізації конкретних потреб благодійності та взаємодопомоги. Розглянуто особливості їхнього функціонування як самостійного елементу єврейської общини. Значна увага приділена їхній внутрішній організації та основним напрямам діяльності. Здійснено спробу аналізу ефективності їхньої роботи на тлі інших благодійних установ єврейського населення Херсонської губернії.