СТВОРЕННЯ І ФУНКЦІОНУВАННЯ В ПОЛТАВІ ПОЧАТКОВОГО НАРОДНОГО УЧИЛИЩА ДЛЯ ЄВРЕЙСЬКИХ ДІВЧАТ (1896-1918 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкрито процес створення і функціонування в Полтаві початкового народного училища для єврейських дівчат (1896-1918 рр.). Показано, що цей навчальний заклад вписав помітну сторінку в освітні традиції Полтави. Досліджено особливості навчально-виховного процесу та учительський контингент у ньому. Доведено, що на початку ХХ століття відбувався процес професіоналізації жіночого єврейського училища, що виявилося в пристосуванні школи до реальних потреб населення.