НАЦІОНАЛЬНО-КУЛЬТУРНІ ОБ’ЄДНАННЯ НАРОДІВ КАВКАЗУ (ВІРМЕНІВ ТА ГРУЗИНІВ) У ГРОМАДСЬКОМУ ТА КУЛЬТУРНОМУ РОЗВИТКУ ОДЕСИ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню діяльності вірменських та грузинських національно-культурних об‟єднань у громадському та культурному житті Одеси кінця ХІХ – початку ХХ століття. Визначені різновиди (товариство, земляцтво), етапи, напрямки діяльності (національна консолідація та взаємодопомога) та особовий склад цих об‟єднань. Стаття ґрунтується на матеріалах документів з фондів Державного архіву Одеської області та преси