ВОЛОДИМИР ВИННИЧЕНКО ЯК РЕДАКТОР ЖУРНАЛУ “ПРОМІНЬ” (1916–1917) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюється участь Володимира Винниченка у заснуванні й виданні журналу “Промінь” під час його нелегального перебування в Москві. На основі архівних та опублікованих джерел встановлено обставини нагляду поліції за письменником, в умовах якого він активізував літературну працю та брав участь у житті громади. Висвітлено процес підготовки до відкриття “Променя”, у якому вперше відзначено вагому роль Якова Шеремецинського та Михайла Грушевського. Проаналізовано зміст номерів журналу, визначено провідні теми й рубрики видання.