ГРОМАДСЬКО-КУЛЬТУРНЕ ЖИТТЯ НІМЦІВ ВОЛИНІ У 1920-1930-х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проаналізовано форми громадсько-культурного життя німців Волині у міжвоєнний період (1921- 1939 рр.). Підкреслено роль громадських організацій у захисті національно-культурних прав німецької меншини. Звернуто увагу на взаємини німецької громади з місцевою воєводською адміністрацією, висвітлено окремі аспекти польської державної політики щодо німецького населення Волині та її наслідки. Наголошено на ролі німецькомовного шкільництва та релігії (протестантизму) у збереженні етнічної та культурної самобутності волинських німців.