БОЛГАРИ СЕРЕД УКРАЇНСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ КІРОВОГРАДЩИНИ (ЕТНОДЕМОГРАФІЧНИЙ АСПЕКТ) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена аналізу етнодемографічних процесів та змін чисельності болгарського населення за час перебування його на території Кіровоградської області. Висвітлено основні передумови переселення з болгарських земель на терени Кіровоградщини етнічних болгар та особливості їхнього розселення в області. Автором зроблений акцент на конкретному розташуванні (районах) болгарського етносу в області.